Aktivity Institutu dokumentárního filmu

Začínáte pracovat na dokumentárním filmu? Promýšlíte, jak uchopit jeho téma a jak svůj připravovaný film správně prezentovat? Chtěli byste, aby váš trailer, synopse a producentská strategie zaujala i ty nejnáročnější dramaturgy a fondy? Chcete se lépe zorientovat v právních i ekonomických otázkách koprodukce a moderních formách distribuce?
číst více
Patříte mezi tvůrce autorských dokumentů ze střední a východní Evropy a potřebujete pomoci s jejich propagací? Chtěli byste zvýšit šance na mezinárodní distribuci vašeho filmu? Máte dokončený autorský snímek, ale nemáte čas ho přihlašovat na významné světové filmové festivaly?
číst více
Máte rádi autorské dokumenty reflektující podnětným způsobem svět, v němž žijeme? Jste přesvědčeni, že si tyto filmy zaslouží velké plátno a zajímavé hosty na debatu? Věříte, že společný zážitek ze sledování filmu s přáteli na vašem oblíbeném místě dokáže vynahradit pohodlí domova?
číst více
IDF Industry Sessions, to jsou panelové diskuze a masterclasses o aktuální tématech. Série True Story nabízí rozhovory s dokumentaristy a dokumentaristkami ze střední a východní Evropy o jejich nových filmech. Alternativní distribuční platforma KineDok pravidelně přináší projekce a diskuze...
číst více

East Doc Platform

Chcete se stát součástí největší akce pro dokumentaristy ze střední a východní Evropy? Akreditujete se na East Doc Platform pořádanou v Praze při festivalu Jeden svět. Akce se každoročně účastní na 400 filmových profesionálů a v jejím závěru jsou těm nejlepším projektům udíleny ceny včetně Ceny East Doc Platform (7500 Euro) nebo Postprodukční ceny České televize.
číst více
Sháníte koproducenty pro váš připravovaný dokument? Chtěli byste se setkat s předními evropskými a severoamerickými televizními i nezávislými producenty, distributory, nákupčími a zástupci filmových fondů? Potřebujete finanční podporu vašeho filmu anebo hledáte vhodného sales agenta a distributora?
číst více
Máte pocit, že hudbou budoucnosti v oblasti dokumentárního filmu jsou transmediální projekty? Baví vás filmy s aktivistickým přístupem, potenciálem pro sociální kampaně či přesahem do výtvarného umění, hudby nebo performancí? Dokážete ocenit odvahu dokumentárních tvůrců v překračování hranic nejrůznějších žánrů?
číst více
Připravujete celovečerní dokument a rádi byste ho konzultovali s vámi vybraným odborníkem? Potřebujete poradit ohledně financování, distribuce či propagace vašeho filmu anebo sháníte vhodného koproducenta?
číst více
Program pro dokumentární série zaměřený na konzultace a networking, propojující třy evropské filmové trhy.
číst více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace