EAST DOC PLATFORM

ČESKÝ DOKUMENT

Připravované české dokumenty na East Doc Platform 2016

8. 2. 2016

Autor: Anna Kaslová

Tradiční Večer českého dokumentu, konaný každoročně koncem září v kině Světozor si již vybudoval významnou základnu věrných návštěvníků z řad filmových profesionálů, novinářů i široké veřejnosti. I na základě úspěchu této akce se Institut dokumentárního filmu rozhodl uspořádat samostatnou událost věnovanou českým dokumentaristům také v rámci své akce East Doc Platform. Pět připravovaných dokumentárních filmů dostane příležitost prezentovat se před publikem z řad pozvaných zástupců prestižních mezinárodních filmových festivalů (FID Marseille, Dok Leipzig, Nordisk Panorama, MFF Rotterdam, MFF Sarajevo, MFF Toronto) i veřejnosti. 

Datum konání: pátek 11. března v rámci 5. East Doc Platform 2016, 16:30 - 18:00
Kde: Institut Cervantes, kinosál, Na Rybníčku 6, Praha 2

Tvůrčí týmy představí pozvaným zahraničním profesionálům - především festivalovým zástupcům, distributorům, sales agentům vybrané české dokumentární projekty. Cílem prezentace je umožnit českým producentům osobně prezentovat a následně konzultovat své právě dokončované filmy s potenciálem mezinárodní distribuce anebo zahraničního festivalového uvedení. Prezentace se uskuteční v anglickém jazyce a bude moderována producentkou Simone Baumann (Saxonia Entertainment, Německo).

Po prezentaci proběhnou schůzky tvůrců se zástupci festivalů a sales agenty, po kterých bude následovat neformální večeře českých producentů a tvůrců s mezinárodními filmovými profesionály

Vybrané projekty:
Cesta lesem,
Slovensko/ Česká republika (režie Robert Kirchhoff, producentka Barbara Janišová Feglová - Hitchhiker Films (SK), koproducentka Martina Šantavá – Česká televize (CZ)
Jmenuji se Hladový Bizon, Česká republika (režie Pavel Jurda, producent Radim Procházka - Produkce Radim Procházka)
Nic jako dřív, Česká republika (režie Lukáš Kokeš, producent Tomáš Hrubý - nutprodukce)
Normální autistický film, Česká republika (režie Miroslav Janek, producent Jan Macola - Mimesis Film)
Slepý Gulliver, Česká republika (režie Martin Ryšavý, producentka Klára Žaloudková - Background Films)

Akce se koná ve spolupráci s Asociací producentů v audiovizi (APA) a Českým filmovým centrem (ČFC). 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace