Training

Ex Oriente Film

Otevřený program

Pondělí, 24. října

17.30 – 19.00 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
MASTERCLASS: SALOME JASHI

Během své masterclass se renomovaná gruzínská filmařka Salomé Jashi podělí o zkušenost s produkováním a režírováním svého posledního dokumentárního filmu Oslnivý svit soumraku. Detailněji se přitom zaměří na fázi psaní treatmentu a způsob rešeršování projektu a na to, jak tato přípravná fáze následně přispěla k úspěšnému dokončení filmu. Ve své masterclass se Salomé bude věnovat také klíčovým otázkám týkajícím se nutnosti identifikovat “příběh filmu” a možným rozdílů mezi tím jak si příběh definovat pro sebe jako autor a jak jej prezentovat navenek. Příblíží také svou cestu momenty tvůrčí motivace i demotivace v průběhu celé produkce filmu a osobní pohled na to, jak symbióza otevřenosti a tvrdohlavosti přispívá k natočení úspěšného filmu.
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

17.30 – 19.00 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
CASE STUDY: INSELFILM

Producent Gregor Streiber (Inselfilm/ Německo) ve své případové studii přiblíží klíčové zkušenosti, které nabyl během více než patnácti let své producentské kariéry a řízení vlastní produkční společnosti.  Podělí se také o svůj pohled na nejdůležitější prvky producentské práce, jež považuje za klíčové k dosažení úspěchu v době se rychle proměňujícího produkčního rámce a prostředí.
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

Úterý, 25. října

10.00 – 11.30 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
PŘEDNÁŠKA: ÚVOD DO ROZPOČTOVÁNÍ

Producent a ředitel produkční společnosti Mischief Films sídlící ve Vídni, Ralph Wieser, se ve své přednášce zaměří na téma koprodukce s televizními stanicemi, struktury koprodukčního rozpočtu a jeho nastavení mezi produkčními společnostmi, vztahu rozpočtu a finančního plánu a na další produkční aspekty dokumentární tvorby na mezinárodním pozadí.
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

Středa, 26. října

17.00 – 18.30 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
PŘEDNÁŠKA: PRODUKČNÍ TOUR EVROPOU

Průřezová analýza televizních dokumentárních slotů, možností a preferencí TV producentů, fondů & podpůrného financování, dostupných sales & distribučních společnosti na dokumentárním trhu. Přednáší Mikael Opstrup (European Documentary Network), Iikka Vehkalahti (RoughCut Service) a Peter Jaeger (Jaeger Creative).
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

Čtvrtek, 27. října

10.00 – 13.00 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
PŘEDNÁŠKA: MIMO RÁMEC KONVENCE - JAK PRACUJI S FILMY

Za pomoci četných ukázek z dokumentárních filmů rozmanitých žánrů bude Giona A. Nazarro ve své přednášce ilustrovat, na co zaměřuje pozornost a co hledá při své práci selektora. Tento renomovaný italský filmový kritik, spisovatel a ředitel benátského Critics’ Week objasní, o jaké strategie a východiska se v procesu selekce filmů opírá a jaké rozdílné role a úlohy sledují kurátoři, dramaturgové a festivaloví selektoři.
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30| Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
PŘEDNÁŠKA: PRÁVNÍ ASPEKTY MEZINÁRODNÍ KOPRODUKCE I-II

Blok dvou přednášek německého právníka, specialisty na problematiku mezinárodní koprodukce a autorské právo, Stefana Rülla, nabídne posluchačům vhled do právního rámce, který je nutné brát v potaz při mezinárodní spolupráci na audiovizuálních projektech.
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press

18.30 – 21.30 | Dukla Cinema, Reform Hall, Jana Masaryka 20
MASTERCLASS: FILM JAKO NÁSTROJ TVOŘIVÉHO AKTIVISMU
Mike Bonanno z dvojice Yes Men zaměří svoji masterclass na to, jak správné strategie videotvorby mohou přispět ke zviditelnění aktivistických akcí. Yes Meni již dvě desítky let zkoumají způsoby jak nejlépe pracovat s médii a dostat své příběhy k novinářům. Masterclass přiblíží některé z taktik a poznatků, kterým se při své práci naučili. Masterclass bude předcházet projekce zatím posledního filmu dvojice – Yesmeni se bouří (91 min, rež. Laura Nix a The Yes Men, 2014).
Otevřeno pro: Všechny typy akreditací

Pátek, 28. října

9.30 - 11.30 | Hotel Gustav Mahler, Křížová 4
PŘEDNÁŠKA: FESTIVALY, TRHY A PRODEJE – ZÁKLADNÍ PRŮVODCE PRO NEZÁVISLÉ FILMAŘE

Přední expert na marketing a distribuci, Peter Jaeger, se ve své přednášce zaměří na následující otázky: Jak vybrat pro film správný trh a festivalovou strategii? Jaké jsou výhody a nevýhody práce se sales agentem a jaké jsou rozdíly ve způsobech fungování jednotlivých společností? Jak naplánovat distribuční a marketingovou strategii? Na co si dát pozor při vyjednávání smlouvy se sales agentem? Jak správně rozumět základním termínům a vyznat se v různých poplatcích a nákladech, s kterými sales agenti operují?
Otevřeno pro: Akreditace Industry + Press


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace