Training

Ex Oriente Film

Workshop 3

3. Ex Oriente Film workshop: “Market Opens”
Místo:
 Praha, ČR
Datum: 6. – 12. března 2017 (v rámci East Doc Platform při Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět) 

Třetí setkání workshopu se zaměřuje především na vytvoření plánu pro distribuci a prodej filmu, nalezení nejlepší možné formy prezentace projektu a analýzy vhodných strategií vyjednávání s potencionálními partnery. Teoretické části workshopu se prostřednictvím případových studií, které odprezentují zástupci televizních stanic, nezávislí producenti a distributoři, budou zabývat dílčími otázkami mezinárodní koprodukce, marketingu a distribuce.

Tematická náplň 3. setkání workshopu:
- profesionálně připravený filmový „balíček“, který může být prezentován mezinárodním partnerům z řad televizních stanic, festivalů, sales a distribučních společností, fondů aj.;
- finalizace traileru;
- formulování prezentační strategie projektu;
- praktický nácvik pitchingu a vyjednávání s případnými partnery;
- marketing hotového filmu;
- strategie pro další prezentaci projektu na zahraničních festivalech a trzích;
- praktické případové studie distribučních a marketingových strategií;
- festivalové strategie;
- networkingové aktivity v rámci festivalu Jeden svět.

Workshop zakončuje samotná veřejná prezentace / pitching projektů na East European Foru, po němž následuje osobní setkání se zástupci světových TV stanic, nezávislých (ko)producentů, distributorů, fondů a festivalů v rámci kulatých stolů i individuálních schůzek.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace