EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

EAST DOC INTERACTIVE

EAST DOC FORUM

ČESKÝ DOKUMENT

Letošní East Doc Platform se zúčastní celkem 13 českých projektů

8. 2. 2017

Autor: Marta Obršálová

V rámci East Doc Platform (EDP) proběhne prezentace českých připravovaných dokumentů Czech Docs...Coming Soon. Tvůrčí týmy představí pozvaným zahraničním profesionálům, především festivalovým zástupcům, distributorům a sales agentům, vybrané české dokumentární projekty. Cílem prezentace je umožnit českým producentům osobně prezentovat a následně konzultovat své právě dokončované filmy s potenciálem mezinárodní distribuce anebo zahraničního festivalového uvedení. Akce se koná s podporou Asociací producentů v audiovizi (APA) a ve spolupráci s Czech Film Center (CFC). Prezentace se uskuteční v anglickém jazyce a bude ji moderovat filmový konzultant Tue Steen Müller (DK), (www.filmkommentaren.dk).

Mezinárodnímu odbornému publiku se zde představí tyto projekty:
When the War Comes / Až přijde válka (CZ/HR, 2017)
The Russian Job / Švéd v žigulíku (CZ, 2018)
Wilder than Wilderness / Planeta Česko (CZ, 2017)
Pepik the Czech Goes to Poland in a Quest for Love of God / Český Pepík jede do Polska poznat lásku k Bohu (CZ/SK/PL, 2018)
Mečiar the Movie / Mečiar (SK/CZ, 2017)

Po prezentaci proběhne tzv. Project Market, předem naplánované individuální schůzky producentů se zahraničními producenty, mezinárodními sales agenty a zástupci TV stanic, festivalů a fondů. I zde budou mít české dokumenty své zastoupení: Nothing Like Before / Nic jako dřív  (CZ, 2018) a Passengers / Pasažéři (CZ, 2017).

Jedním z pilířů EDP je East European Forum, kde režiséři a producenti během sedmiminutové prezentace představují svůj projekt odborné veřejnosti. Nabízejí zde své projekty ke koprodukci, předkupu práv, distribuci a jiným formám finanční podpory a spolupráce. Českými zástupci na East European Fóru budou projekty Satanic Girls (CZ, 2017), Testosteron Story (CZ, 2018), The Sound Is Innocent (CZ/FR, 2018) a The Tap Tap - Postiženi muzikou (CZ, 2018).

Během EDP také proběhne labolatoř Doc Tank, na němž budete mít možnost seznámit se s vybranými transmedia projekty (náměty, které lze rozšířit na více než jednu platformu) a socio-eko-politicky zainteresované projekty s aktivistickým přístupem a potenciálem pro sociální kampaně. Českou tvorbu zastoupí Constructing Putin / Putin (CZ/NL, 2018) a Girl Missing (CZ, 2017).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace