IDF

Benefiční dokumentární pondělí v kině Světozor: Our Daily Bread + diskuze s Kuchařkami bez domova

13. 6. 2023

Autor: Tereza Plavecká

V pondělí 19. června zveme na rumunský dokumentární film Chléb náš vezdejší, příběh o všech neviditelných hrdinkách, které tvoří páteř naší společnosti. Po filmu bude možné diskutovat s ženami z projektu Kuchařky bez domova, kterým je věnováno celé vstupné. 

MamaPan je řemeslná pekárna, která se zabývá sociální ekonomikou. Malý podnik, který má obrovský vliv na životy žen, které jsou jeho součástí. Dvě z nich tvrdošíjně bojují za udržení podniku v chodu. Jejich zaměstnankyně, všechny svobodné matky, se snaží změnit svůj život: bývalá bezdomovkyně, romská analfabetka a matka tří dětí, která se potýká s finančními problémy. Chléb náš vezdejší je příběhem o všech neviditelných hrdinkách, které tvoří páteř naší společnosti. Stále se snaží, jsou odhodlány jít svým dětem příkladem a denně nacházejí motivaci ke změně svého života.

OUR DAILY BREAD (Chléb náš vezdejší)
režie Serban Georgescu, Rumunsko, 70 minut
Film bude promítán v rumunštině s anglickými titulky.
Uvádíme ve spolupráci s Dokumentárním pondělím, jde o benefiční akci, proto veškeré vstupné bude věnováno právě Kuchařkám bez domova, se kterými bude následná debata po filmu.

Projekt Kuchařky bez domova 
Jídelna Kuchařek bez domova pomáhá ženám bez domova zvednout se z obtížné situace, získat zaměstnání a vrátit se do běžného života. Připravují rostlinné a cenově dostupné pohoštění pro akce, využívají potravinové přebytky a hlásí se k principům sociálního podnikání.



Vstupenky
Událost na FB

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace