KINEDOK

Sledujte Čáry a Zastavárnu zdarma

20. 11. 2023

Autor: Anna Jurková

KineDok vybral další dva ceněné dokumentární filmy, které vám zpřístupnil až do 3. prosince online a zdarma na VOD. Tentokrát se jedná o poetickou esej o měnící se Bratislavě Čáry a dokument pojednávající o největší zastavárně na jihu Polska Zastavárna.

Oba filmy jsou dostupné ze kteréhokoliv partnerské KineDok země (Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Chorvatsko, Maďarsko a Gruzie) a pro jejich zdarma přehrání potřebujete voucher, o který si pište na films@kinedok.net.

ČÁRY (Barbora Sliepková, 2021, Slovensko)
Jak se mění Bratislava? Režisérka Barbora Sliepková ve své dokumentární eseji zachycuje zdejší urbanistický růst, kde poetika každodennosti a portréty místních obyvatel představují společensko-kritickou výpověď o současných proměnách tohoto města.


ZASTAVÁRNA (Łukasz Kowalski, 2022, Polsko)
Jola a Wiesiek, neobyčejný pár, vedou největší zastavárnu na jihu Polska. V minulosti vydělávala, dnes je její podnikání pouze ztrátové. Aby ji zachránili, rozhodnou se uspořádat velký jarní výprodej.


Kromě plánovaných online projekcí filmů ze stávajícího katalogu se KineDok rozhodl, že rozšíří své VOD o zcela nové dokumentární filmy. Každý měsíc budou k dispozici dva vybrané filmy zdarma online, plán na další měsíce je následující:

Prosinec 18. 12. - 31. 12. 2023
Leden 22. 1. - 4. 2. 2023
Únor 19. 2. - 3. 3. 2024
Březen 18. - 31. 3. 2024


Konkrétní filmy zveřejníme až v daném měsíci, sledujte proto komunikační kanály KineDoku, aby vám nic neuniklo.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace