KINEDOK

Sledujte Pohřbívání a Tichou lásku zdarma

21. 1. 2024

Autor: Anna Jurková

Na VOD KineDoku jsou dva nové dokumenty! Od 22. ledna do 4. února si je budete moci vychutnat zdarma z pohodlí domova. Tentokrát je se jedná o filmy Pohřbívání o lidských pokusech pohřbít nesmrtelné a Tichá láska o nekonvenční rodině v malé konzervativní polské vesnici.

Oba filmy jsou dostupné ze kteréhokoliv partnerské KineDok země (Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Chorvatsko, Maďarsko a Gruzie) a pro jejich zdarma přehrání potřebujete voucher, o který si pište na  films@kinedok.net.

POHŘBÍVÁNÍ (Emilija Skarnulyte, 2022, Norsko, Litva)
Nad opuštěnou řídicí místností sestry černobylské elektrárny, jaderné elektrárny Ignalina, se plazí a kroutí krajta, jejíž radioaktivní jádro je vypuštěným monstrem, které se bude plazit časem po dobu milionu let. Od etruských ruin a potopených měst až po nejmodernější podzemní úložiště sleduje režisérka Emilija Škarnulytė naše pokusy pohřbít nesmrtelné. Snímek Pohřbívání, který se zabývá epochálními dopady jaderné technologie na všech úrovních.

TICHÁ LÁSKA (Marek Kozakiewicz, 2022, Poland)
Po smrti matky se Aga rozhodne opustit svůj život v Německu a společně se svou partnerkou Majou se starat o mladšího bratra v Polsku. Kvůli tomu musí před úřady skrývat svou lásku k jiné ženě. Film Tichá láska, který pozorně sleduje hlavní hrdiny, jemně vypráví o jejich nenápadném boji s ultrakonzervativní a niterně homofobní společností, když se prostě snaží existovat jako rodinná jednotka.

Kromě plánovaných online projekcí filmů ze stávajícího katalogu se KineDok rozhodl, že rozšíří své VOD o zcela nové dokumentární filmy. Každý měsíc budou k dispozici dva vybrané filmy zdarma online, plán na další měsíce je následující:

Únor 19. 2. - 3. 3. 2024
Březen 18. - 31. 3. 2024


Konkrétní filmy zveřejníme až v daném měsíci, sledujte proto komunikační kanály KineDoku, aby vám nic neuniklo.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace