trh

East Silver

Přihlaste své filmy



  • Co hledáme? 

▪️ krátké a celovečerní dokumentární filmy vyrobené ve střední a východní Evropě (viz. seznam zemí).
▪️ filmy dokončené po červenci 2023 nebo v hrubém střihu
▪️ kreativní filmy, které se zabývají současnými tématy a zpochybňují žánrové a mediální hranice
▪️ filmy, které nabízejí intenzivní a poutavý zážitek i neotřelé pohledy na aktuální témata, způsoby vyprávění a svět jako takový.
*Do soutěže se mohou přihlásit pouze filmy, které dosud nebyly přihlášeny do East Silver.

Uzávěrka přihlášek je 10. listopadu 2023.

Přihláška je bezplatná a najdete ji zde → PŘIHLÁŠKOVÝ FORMULÁŘ

Podrobnější pokyny najdete zde

PROGRAM EAST SILVER 2024

East Silver Market
East Silver Market je první dokumentární trh, který podporuje producenty a distributory ze střední a východní Evropy. Filmy, které jsou vybrány pro East Silver, jsou zařazeny do East Silver Market a mají předem domluvená individuální setkání s decision makers. Dvacátý ročník East Silver Market se bude konat v rámci East Doc Platform od 22. do 28. března 2024.

Databáze East Silver - základní referenční místo pro východoevropské dokumentární filmy
Naše uživatelsky přívětivá online databáze představuje nejnovější středoevropskou a východoevropskou dokumentární produkci na jednom místě, kterou lze vyhledávat v našem archivu titulů s kompletními filmovými titulky a trailery. Filmy můžete vyhledávat podle tématu nebo regionu, případně vám je můžeme osobně vyfiltrovat a doporučit na základě vašich zájmů.

Celoroční přístup k online streamování pro profesionály
Přehledné online stramování filmů East Silver na webové stránce prod.streaming.eastsilver.net umožňuje producentům zpřístupnit své tituly festivalovým dramaturgům, distributorům, televizním nákupčím a dalším filmovým profesionálům po celý rok odkudkoli na světě.
Decision makers mohou streamovat nejnovější dokumentární filmy z regionu střední a východní Evropy.

East Silver Karavana - podpůrný program pro promítání dokumentárních filmů na festivalech
East SIlver Karavana propaguje středoevropské a východoevropské dokumentární filmy na významných mezinárodních filmových festivalech a trzích. Vybrané dokumentární filmy jsou každoročně předkládány k posouzení mezinárodním filmovým festivalům, aby se zviditelnily.

East Silver Awards
Další podpora pro šíření, networking a další možnosti financování je k dispozici prostřednictvím partnerství s klíčovými organizacemi, vysílacími společnostmi, festivaly a trhy. Tato ocenění a partnerství propojují středoevropské a východoevropské profesionály, kteří se účastní East Silver, se západním publikem a profesionály.

VoD Spotlight
Alternativní online distribuce pro vybrané dokumentární filmy z kolekce East Silver, která propojuje dokumentární tvůrce a VOD platformy.

Kontakty:
Veronika F. Dvořáčková / Manažerka East Silver: dvorackova@dokweb.net
Nora Särak / Koordinátorka East Silver: sarak@dokweb.net
Sofia Tocar / Koordinátorka East Silver Karavany: tocar@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace