Training

Ex Oriente Film

Podrobnosti ročníku

EX ORIENTE FILM WORKSHOP 2017

Zaměření: Vývoj

Určeno pro:
Současné náměty (pro dokumentární filmy o stopáži 52‘ a více) a tvůrce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, možnostmi filmového média, způsobem narace i zapojením publika. Vítáme filmaře, kteří před kamerou iniciují nové situace a snaží se překročit tradiční způsoby nazírání témat, světa i své vlastní autorské angažovanosti a invence.

Harmonogram
1. workshop: 26. červen - 1. červenec 2017 (Split, Chorvatsko)
2. workshop: 23. - 28. října 2017 (při MFDF Jihlava)
3. workshop & pitching forum: 3. - 9. března 2018 (při East Doc Platform a festivalu Jeden svět, Praha)

Uzávěrka pro novou edici workshopu Ex Oriente Film 2018: 24. dubna 2018

Účastníci
Ze všech přihlášených bude na workshop vybráno 12 projektů/ 21 účastníků (režisérsko-producentských dvojic). Workshop Ex Oriente Film je určený zejména pro projekty ze střední a východní Evropy, které se tematicky tohoto regionu týkají, a pro projekty, jejichž tvůrci (režisér, producent či oba) z tohoto regionu pocházejí.
Účastnický poplatek: Účastnický poplatek je 1 800 Eur za každý vybraný projekt (pokrývá náklady na veškeré ubytování, občerstvení a obědy na všech třech workshopech pro 2 osoby).

Stipendia
Vybraní účastníci mohou zažádat o stipendium určené na částečné pokrytí výdajů za účastnický poplatek.

Podmínky účasti
Režiséři a producenti se mohou hlásit pouze se svými autorskými projekty. Účastníci musí ovládat anglický jazyk. Jak producent, tak i režisér musí být přítomen na všech třech workshopech.

Kontakty
Rebecca De Pas / vedoucí:
rebecca@dokweb.net
Tereza Ritterová / koordinátorka: tereza@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace