Training

Ex Oriente Film

Podrobnosti ročníku

Uzávěrka pro Ex Oriente Film workshop 2017: 4. května 2017 

EX ORIENTE FILM WORKSHOP 2016

Zaměření:
Vývoj

Určeno pro
Současné náměty (pro dokumentární filmy o stopáži 52‘ a více) a tvůrce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, možnostmi filmového média, způsobem narace i zapojením publika. Vítáme filmaře, kteří před kamerou iniciují nové situace a snaží se překročit tradiční způsoby nazírání témat, světa i své vlastní autorské angažovanosti a invence. 
Uzávěrka přihlášek: 4. května 2016

Harmonogram
1. workshop: 27. červen - 2. červenec 2016 (Split, Chorvatsko)
2. workshop: 24. - 29. října 2016 (při MFDF Jihlava)
3. workshop & pitching forum: 6. – 12. března 2017 (při East Doc Platform a festivalu Jeden svět, Praha)

Účastníci
Ze všech přihlášených bude na workshop vybráno 12 projektů/ 24 účastníků (režisérsko-producentských dvojic). Workshop Ex Oriente Film je určený zejména pro projekty ze střední a východní Evropy, které se tematicky tohoto regionu týkají, a pro projekty, jejichž tvůrci (režisér, producent či oba) z tohoto regionu pocházejí.
Účastnický poplatek: Účastnický poplatek je 1,800 € za každý vybraný projekt (pokrývá náklady na veškeré ubytování, občerstvení a obědy na všech třech workshopech pro 2 osoby).

Stipendia
Vybraní účastníci mohou zažádat o stipendium určené na částečné pokrytí výdajů za účastnický poplatek a cestovní náklady.
Podmínky účasti: Režiséři a producenti se mohou hlásit pouze se svými autorskými projekty. Účastníci musí ovládat anglický jazyk. Jak producent, tak i režisér musí být přítomen na všech třech workshopech. 

Kontakty
Veronika Lišková, vedoucí programu: veronika@dokweb.net
Kristyna Balaban, koordinátorka: kbalaban@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace